Snel een baan vinden? Bel ons!  06-52070118

Werken als audicien

Wereldwijd hebben ongeveer 590 miljoen mensen gehoorproblemen. Bijna 1,5 miljoen daarvan woont in Nederland. Naar schatting loopt het aantal mensen met een gehoorprobleem de komende jaren op tot ruim een miljard in 2050. Mede door de vergrijzing zullen ook in Nederland steeds meer mensen een hooroplossing nodig hebben. Voor hulp bij gehoorproblemen kunnen deze mensen terecht bij een KNO-arts, audioloog, audicien of andere deskundigen op het gebied van audiologie. Van deze deskundigen is het de audicien die gespecialiseerd is in audiologische apparatuur en hoortoestellen. De audioloog en de KNO-arts richten zich voornamelijk op het vaststellen en behandelen van klachten.

Audicien: het gezicht van de hoorzorg

Een audicien is doorgaans het eerste aanspreekpunt voor mensen met een gehoorprobleem. Met behulp van diverse hoortesten wordt het gehoor van een cliënt gecontroleerd. Als een audicien constateert dat er iets mis is met gehoor, helpt hij de cliënt aan een hooroplossing of stuurt hij de cliënt door naar een huisarts of audioloog. De werkzaamheden van een audicien zijn onder andere:

  • Uitvoeren van uitgebreid gehooronderzoek
  • Bespreken van eventuele klachten en mogelijke oplossingen
  • Advies geven over hoortoestellen, gehoorbeschermers en andere hoorproducten
  • Aanmeten, afstellen, controleren en repareren van hoortoestellen

Audiciens werken vaak zelfstandig in de winkel, werkplaats of de meetruimte van een audiciensbedrijf. Tijdens het werk heeft een audicien regelmatig contact met KNO-artsen, audiologen en collega’s.

Aan de slag als audicien?

Wil jij graag als audicien in de hoorzorg in de slag en ben je benieuwd welke opleiding je hiervoor nodig hebt? Talent voor Horen heeft voor jou op een rijtje gezet waar je opgeleid kunt worden. Ben je als afgestudeerd audicien op zoek naar een nieuwe uitdaging? Neem dan eens een kijkje op onze vacaturepagina of neem contact op met onze recruiters.

Talent voor Horen

Telefoon: 06-52070118
E-mail: info@talentvoorhoren.nl

Adres:
Kardinaal van Rossumstraat 93
5104 HL Dongen

VOLG ONS EN BLIJF OP DE HOOGTE

 

★★★★★★★★

Kandidaten beoordelen Talent voor Horen gemiddeld met een 8 uit 10.

Deze tekst is auteursrechtelijk beschermd!